TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

DİSİPLİNLERARASI UYGULAMALI BİLİMLER VE TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI HAKKINDA

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 12/09/2013 tarihli toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 4., 7. Ve 5/d maddeleri uyarınca alınan kararla açılmıştır. Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji Anabilim Dalı Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek üzere kurulmuştur. Anabilim Dalının kuruluş amacı farklı disiplinlerde çalışan öğretim üyelerimizin ortak projelerle bir araya gelerek ülkemizin ve üniversitemizin ihtiyaçlarına uygun çalışmaları gerçekleştirmesidir.

Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans Programı ve Doktora programı aktif olarak yürütülmektedir.  Anabilim Dalında Kasım 2017 tarihi itibariyle, ders aşamasında 27 Yüksek Lisans öğrencisi ve tez aşamasında 8 Yüksek lisans öğrencisi kayıtlıdır. Doktora programında ise ders aşamasında 3 öğrenci ve tez aşamasında 1 öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. Anabilim Dalımızın öğretim üyesi kadrosu,  üniversitemizin Fen Fakültesi Fizik ve  Kimya Bölümleri, Mühendislik Fakültesinin Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri, Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Bölümü, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Arda Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri içinden oluşmaktadır.

Anabilim Dalımızda görevli öğretim üyelerimizin çalışma alanlarından bazıları:

• Küresel Konumlama ve Navigasyon Sistemleri Uygulamaları, Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları, Uydu Jeodezisi.
  • Polimer ince filimlerin fiziksel özelliklerinin incelenmesi. Polimerlerde faz geçiş sürelerinin incelenmesi
  • Jellerin ve ince filim kaplamalarının üretilmesi ve fiziksel özelliklerinin incelenmesi.
  • Laboratuar enstrümantasyon ve kontrol sistemleri tasarımı.
  • Elektronik yapı hesapları ( HFR ve DFT yöntemlerinde ortaya çıkan örtme integrallerinin hesaplanması).
  • DFT yöntemiyle moleküler manyetizma hesapları.
  • Enzim-protein saflaştırma, enzim immobilizasyonu, biyosensörler, biyodegradasyon.
  • Surfaktantlar, mikroemülsiyon, deterjanlar.
  • Sığ jeofizik araştırmaları, Yeraltı suyu ve zemin araştırmaları, Ters çözüm ve görüntüleme.
  • Topraklarda doğal radyoaktivite düzeylerinin belirlenmesi.
  • Elektrik enerji iletimi. Alternatif enerji kaynakları, Elektromekanik kumanda, programlanabilir denetleyiciler.
  • Otomatik kontrol, Robotik, Hidrolik ve Pnömatik, PLC Programlama.

Bu içerik 07.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3112 kez okundu.